روش نگهداری ظروف تفلون
امروزه استفاده از ظروف پخت و پز دارای پوشش تفلون و سرامیک بسیار فراگیر می باشد و با وجود انواع ظروف پخت و پز مانند ظروف استیل ، ظروف پیرکس ، ظروف لعابی و ظروف مسی باز هم ظروف تفلون و سرامیک مورد استقبال عموم مردم قرار گرفته است . پس برای حفظ کیفیت و سلامت این ظروف ، روش نگهداری ظروف تفلون را ذکر میکنیم که با رعایت این نکات انواع ظروف تفلون و ظروف سرامیک شما کاملا سالم خواهند ماند و کیفیت خود را در دراز مدت از دست نخواهند داد .
نکات قابل توجه در مورد استفاده از ظروف تفلون ، ظروف چدن ، ظروف سرامیکی و ظروف گرانیتی :
1 ) در هنگام خرید ظروف تفلون و ظروف سرامیک حتما به مارک این ظروف دقت نمایید و از برندهای متفرقه به خاطر قیمت پایین این نوع محصولات به هیچ عنوان استفاده نکنید . از این رو ظروفی که خریداری میکنید حتما باید دارای نشان استاندارد باشند و اگر محصول خریداری شما ایرانی باشد حتما علاوه بر نشان استاندارد ، تاییده از وزارت بهداشت نیز باید داشته باشد . حتما پیش خود میگویید مگر این چنین ظروفی هم در بازار موجود هستند ؟! جواب بله است . شرکت کالوش تولید کننده انواع ظروف تفلون بصورت قابلمه و ماهیتابه تک و سرویس در پارچه های مختلف می باشد و دارای نشان استاندارد و تاییده از وزارت بهداشت و دارای پروانه وزارت صنعت معدن و تجارت می باشد .
2 ) در هنگام آشپزی با انواع ظروف پخت و پز همواره از شعله مناسب استفاده نمایید . زیرا شعله زیاد به ظرف شما آسیب می زند و در کوتاه مدت باعث خرابی ظروف نچسب شما خواهد شد.
همچنین :
3) همواره از قاشق های مخصوص برای ظروف نچسب و ظروف تفلون استفاده کنید . قاشق های مخصوص ظروف تفلون مانند قاشق یا کفگیر چوبی و یا کفگیر و ملاقه های با روکش تفلون می باشند . هرگز از قاشق استیل و یا وسایل مشابه ان در ظروف تفلون استفاده نکنید چرا که قاشق استیل کاملا به پوشش نچسب آسیب می زند و ان را از بین می برد .
4) درهنگام شستشوی ظروف تفلون و ظروف سرامیک نیز از اسکاچ و سیم زبر استفاده نکنید و حتی الامکان از ابر و یا اسکاچ های مخصوص ظروف تفلون استفاده نمایید.
5) از ظروفی که پوشش تفلون آنها از بین رفته است استفاده نکنید . ظروفی که خاصیت نچسب خود را از دست داده اند و پوشش تفلون آنها از بین رفته است قابل ترمیم نیستند و هرگز انها را بازسازی نکنید .
6) قبل از اولین استفاده از ظروف تفلون و ظروف نچسب ، انها را با آب داغ و مایع ظرفشویی بشویید . پس از شستشوی ظروف تفلون و یا سرامیکی و یا گرانیتی چند قطره روغن مایع را درون ظرف ریخته و به وسیله پارچه ای نرم تمام سطح داخلی ظرف را روغن کاری نمایید .
7 ) در هنگام آشپزی با ظروف تفلون ، اول همیشه روغن را در ظرف بریزید بعدا ظرف را روی اجاق گاز و شعله مناسب بگذارید . هیچ گاه قابلمه ، ماهیتابه و سایر ظروف تفلون را خالی بر روی شعله قرار ندهید .